::1/128

Youri

Type: Patiowoning van Zeecontainers
Afmetingen: +/- 8x8m
Materialen: Cortenstaal, Hout.
Kosten: x

“In Nederland wordt het echt te druk op de vierkante meter.”

Youri Koolen is een geboren en getogen Tullepetaon met een voorliefde voor oldtimer Volkswagens. Hij is vaak te vinden in klim- of boulderhallen en houdt van sportieve activiteiten in de buitenlucht. Youri hoopt dat het leven op Tiny Oevers wat meer rust oplevert. Dat het een plek is waar je even kan onthaasten, weg van de 24/7 maatschappij. Zijn huis is zo ontworpen dat hij de wereld buiten kan houden als daar behoefte aan is, maar deze ook binnen kan halen via de grote raampartijen die schuil gaan achter de originele container deuren.
De woning van Youri bestaat uit geschakelde zeecontainers, dat een mooi contrast vormt met de natuurlijke omgeving. Hij bouwde nog niet eerder een compleet huis, toch gaat hij nu zelf aan de slag met isoleren, vloeren leggen, leidingen trekken et cetera. “Ik probeer zoveel mogelijk zelf te doen. Dat is een mooi leerproces. Alle skills die ik daar mee op doe kan ik weer inzetten bij andere projecten.”
Youri is technisch aangelegd en vindt het leuk om met elektronica te ‘knutselen’. Door zijn achtergrond in IT is hij ook geïnteresseerd geraakt in Home Automation. Uiteindelijk wil hij zijn huis zo automatiseren dat het voor zichzelf kan zorgen, zonder al te veel interactie van de gebruiker.
Daarnaast maakt hij zijn huis zoveel mogelijk off-grid. Een natuurdak filtert het regenwater, dat daarna gebruikt wordt voor de douche en het toilet. En de energie komt straks grotendeels van de zon en de wind.
Zijn ambitie is om met bewoners, producenten en mensen uit de omgeving een Makerspace te
creëren. “Dat we de koppen bij elkaar en de handen uit de mouwen steken om nieuwe technische hoogstandjes te ontwikkelen voor met name Tiny Homes. Iets waar mijn huis zeker als test voor gebruikt kan worden.”
Over het toekomstige leven op Tiny Oevers vertelt Youri: “Ik hoop voor de gemeenschap dat we iets minder ik en iets meer wij zullen zijn. We leven gewoon veel te veel in een ‘ik-wereld’. Bewoners hoeven de deur niet plat te lopen, maar het is heerlijk als mensen je willen helpen wanneer dat nodig is, zonder dat er direct wat tegenover moet staan.”