Fien uus

Kas

Afmetingen: 50m2
Materialen: zeecontainer, hsb en veel groen
Kosten: ca. 30.000,-
Bouwtijd: 3 maanden

 “Als je ziet hoe moeilijk mensen soms een huis kunnen regelen, dan is het heel vet om te laten zien dat het eigenlijk heel makkelijk kan als je met de juiste mensen de juiste dingen doet.”

Kas is een jonge ondernemer. Samen met twee vrienden richtte hij enkele maanden geleden een bouwbedrijf op. Via via hoorde hij van Tiny Oevers. Het idee bestond al langer om een eigen tiny house te bouwen, en dit voelde als hét moment om het ook te gaan doen. “Mijn droom is om een plek te creëren waarvan je elk hoekje helemaal zelf hebt gemaakt. Naar eigen wens. Eigenlijk bouw je gewoon je droomhuis!” Ook gezien de kosten voor een woning is dit een perfecte kans. Geen enkele bank wil geld voor een hypotheek lenen aan een startende ondernemer en de huur van vrije sector woningen zijn erg duur. De kosten voor zelfbouw normaliter ook. Kas had de benodigde 30.000 euro niet ergens in een la liggen, maar toch vond hij een manier om het te financieren. “Mensen vinden het een bijzonder project en willen je graag helpen.”
Het is een super spannende periode waar Kas momenteel in zit. “Ik moet twee jongens en mezelf aan het werk houden. En ook nog een huis bouwen waar ik prettig in wil wonen. Dit is zeker de grootste uitdaging die ik tot nu toe in mijn leven heb gehad, maar ik ben iemand die leeft op zulke uitdagingen.” En hij weet waar hij het voor doet: “Ik wil hier een paradijsje creëren. Andere mensen inspireren. Als je ziet hoe moeilijk mensen soms een huis kunnen regelen, dan is het heel vet om te laten zien dat het eigenlijk heel makkelijk kan als je met de juiste mensen de juiste dingen doet.”
Het leukste aan Tiny Oevers vindt Kas de verscheidenheid aan mensen en dat je met een groep leeft die steeds hechter wordt en respect voor elkaar heeft. “Naarmate je elkaar beter leert kennen kom je achter hele leuke dingen van anderen waar jij juist heel enthousiast van wordt. Zo heb ik bijvoorbeeld Youri als buurman, hij is helemaal gek van het buitenleven en buitensportactiviteiten, dat zijn net dingen die ik heel erg leuk vind en meer wil gaan doen.”