Primus Domum

Dirkjan

Titel: Primus Domum
Afmetingen: 36m2
Materialen: bestaande woonunits, hout
Kosten: plusminus 25.000
Bouwtijd: 1 maand

“Ik probeer de delen waar ik in woon een tweede leven te geven.”

Voor DirkJan Knook, student en part-time teamleider bij de Albert Heijn, is wonen op Tiny Oevers een kans en een avontuur. Hij woont nu nog bij zijn ouders en alles wat op zijn pad komt in dit project is een nieuwe ervaring. Klein wonen vond hij al langere tijd interessant. Hij versleet filmpjes op YouTube over klein en modulair wonen, en hoe je een kleine leefruimte interessant inricht. Bijvoorbeeld door het bed weg te werken en hiermee ruimte te creëren. Zijn zwager die interieurarchitect is denkt nu met Dirkjan mee over hoe ze de ruimte het beste kunnen indelen. 
In het verleden heeft DirkJan ‘weleens een vlondertje gebouwd, in de tuin gewerkt en meegeholpen met klussen’, maar echt een huis bouwen is toch wat anders. De basis moet goed zijn. Daarom maakt hij gebruik van bestaande woonunits, die algeïsoleerd en waterdicht zijn. De binnenkant pakt hij zelf aan. Met een scherp oog voor duurzaamheid probeert hij de delen waar hij in woont een tweede leven te geven. “Uit het oude huis van mijn ouders haal ik de keuken en de verdere inrichting maak ik voornamelijk zelf.”
De toekomst heeft DirkJan helder voor ogen. Hij wil het liefste op Tiny Oevers zijn studententijd afmaken, want het is fijn om een eigen studeerplek te hebben, een plek ook waar hij voor zichzelf kan zorgen. Daarna bekijkt hij hoe het hem bevalt op Tiny Oevers. Het is in ieder geval mogelijk om hier zeven jaar te blijven. Dus als hij goed zit blijft hij.