Schottenkeet

Thomas en Mieke

Deze woning is op een circulaire manier tot stand gekomen. In een vorig leven stond deze alom bekende Schottenkeet namelijk aan de voet van de brug bij de Dommel, vlakbij het station ’s-Hertogenbosch. Daar deed hij dienst als tijdelijk VVV-kantoor. Met het systeem van deze Schottenkeet kan binnen een grid van vaststaande vierkante meters geschoven worden met de ’schotten’. Op die manier kun je naar eigen wens een raam of deur plaatsen en ook de indeling zelf bepalen.

Beide zijn ze ontwerpers van beroep en dachten; alles in hun leven kunnen we vormgeven dus ook onze woonsituatie. De oude VVV-keet is opgebouwd en opgeknapt op de vorige locatie aan Rompert in 2016 waar ze één van de pioniers zijn geweest van experimentele woonvormen in Den Bosch. Hiermee hebben ze laten zien dat het relatief eenvoudig is om tot een flexibele woonvorm te komen en ontstond er veel draagvlak bij de gemeente en in de stad wat leidde tot een uitbreiding op het terrein aan de Poeldonk.

De keet hebben ze naar eigen inzicht heringericht en omgebouwd tot een bijna zelfvoorzienende woning. Al met al is het een snel te verplaatsen huis dat, met een bubbelbad en zonnepanelen, voorzien is van alle comfort dat een hedendaags huis ook heeft.

www.thomastrum.nl