Ubuntu

Joris

Materialen: Stalen frame/HSB
Kosten: x
Bouwtijd +/- 2 maanden

“Ik heb nu daadwerkelijk alles wat ik in mijn leven nodig heb”

Joris Rhebergen werkt als gymdocent en gedragscoach met zwaar autistische kinderen. Hij is ervan overtuigd dat mensen op een veel kleiner oppervlak kunnen leven dan wat ze gewend zijn om te doen. Afgelopen jaar trok Joris samen met zijn hond Noah twee maanden door Europa. Ze sliepen in een simpele katoenen tent van 14m2. “Aan het einde dacht ik: ik heb nu daadwerkelijk alles wat ik in mijn leven nodig heb.” Hij besloot compacter te gaan wonen en ontwierp kleine huizen totdat hij de perfecte woning had getekend. Daar gaat hij nu op Tiny Oevers in wonen.
Het huis van Joris heeft een puur karakter. Hij laat het casco bouwen en werkt het zelf verder af. De basis is een stalen frame dat wordt gecombineerd met hout. Joris hecht waarde aan de oorspronkelijke uitstraling van de gebruikte materialen, daarom laat hij deze zoveel mogelijk zien. De houten muren krijgen een transparante lak en de schroeven in de constructieplaten blijven zichtbaar. Een van de muren bekleedt hij met vervilte wol. Joris is van plan om volledig offgrid te gaan. Zonnepanelen en een waterzuiveringssysteem vervangen in de loop van de tijd de traditionele systemen, om uiteindelijk zo min mogelijk milieubelastend te wonen.
De kleine leefgemeenschap van Tiny Oevers spreekt Joris erg aan. “Je kunt van elk mens leren en heel praktisch gezien kunnen we spullen delen waardoor we minder belastend zijn voor het milieu. Verbinding is voor mij belangrijk, het kan je gelukkig maken.”
Al voor Tiny Oevers startte Joris een blog over zijn behoefte aan kleiner wonen. Kijk hier: https://ikgaklein.wordpress.com