Campagne Ruimte voor je woonwens

6 juni 2023 youtube live!

Het is geen geheim dat Nederland voor een grote woonopgave staat. Voor 2035 moeten er in Nederland een miljoen woningen worden bijgebouwd. Maar dit gaat niet alleen over snelheid en aantallen, het gaat ook over een sociaal-maatschappelijke en culturele opgave. Hoe willen we in de toekomst samenleven? En wat hebben we nodig voor een echte verduurzaming van wonen?

Daarom willen wij, Minitopia, meer aandacht genereren voor alternatieve woonvormen die betaalbaar zijn en woonlasten verlagen. Onze organisatie ontwikkelt flexibele woongebieden met aandacht voor leefbaarheid, creativiteit, sociale samenhang, duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit. We bieden daarmee een alternatief voor de standaard flexwoongebieden. Momenteel hebben we al drie succesvolle projecten afgerond en is er één project in aanbouw: Buurtschap te Veld in Eindhoven met 100 zelfbouwwoningen.

Over de campagne

Youtube serie ‘Ruimte voor je woonwens’

Wil je meer weten over Minitopia en wat onze projecten precies inhouden? Dan hebben we goed nieuws voor je! We hebben een YouTube-serie gemaakt waarin we de verschillende aspecten van Minitopia belichten. We spreken met bewoners van Minitopia die hun eigen huis hebben gebouwd en hier al geruime tijd wonen. Daarnaast gaan we in gesprek met de initiatiefnemers van Minitopia en gemeenten om te laten zien wat er allemaal mogelijk is en hoe onze projecten invloed hebben op bewoners en de omgeving.

Doel van de campagne ‘Ruimte voor je woonwens’

Onze campagne heeft als voornaamste doel bewoners én gemeenten te inspireren en bewustwording te creëren over vernieuwende, flexibele en duurzame woonvormen. We willen laten zien hoe het ook ‘anders’ kan en gemeenten inzicht geven in de mogelijkheden hiervan. Hierdoor hopen we dat meer gemeentes en andere organisaties bereid zijn om samen te werken en gezamenlijk gebieden te creëren waar mensen de kans krijgen om een plek te vinden op Minitopia.

We hebben jouw hulp nodig

Doe mee aan onze campagne en help ons anderen te inspireren door deze te delen! Abonneer je alvast op ons YouTube-kanaal en deel de link. Vanaf 25 april gaan we live, dus zet deze datum alvast in je agenda! De opvolgende maand zullen er verschillende video’s en artikelen verschijnen. We horen graag wat jullie hiervan vinden en wat jullie nog meer willen zien!

Online lezing 20 juni 15:00-17:00

Initiatiefnemers Rolf van Boxmeer en Tessa Peters delen graag hun ervaringen met alternatieve woongebieden. Tijdens de bijeenkomst is er ruimte om in gesprek te gaan, te debatteren en samen na te denken over duurzame en leefbare leefomgevingen. Mis deze inspirerende gelegenheid niet om te leren van anderen en samen te werken aan een betere toekomst. Reserveer je ticket via de bovenstaande button!

De nieuwe woonwens

Aflevering 1 - 6 juni

Dromers en doeners

Aflevering 2 - 13 juni

Doe het zelf bouwen!

Aflevering 3 - 20 juni + online lezing

Flexibele woongebieden

Aflevering 4 - 27 juni

Een duurzame toekomst in wonen

Aflevering 5 - 18 juli

Lef, loslaten en leren. Doe mee!

Aflevering 6 - 25 juli