Nieuws

Nieuws 11 september – laatste 10 plekken op Buurtschap te Veld!

GRIJP NU JOUW KANS OM TE WONEN OP BUURTSCHAP TE VELD EINDHOVEN!✨🏡
Wil jij deel uitmaken van Buurtschap te Veld? We hebben nog 10 beschikbare plekken voor unieke woonontwerpen tot 40m2! Jouw creativiteit bepaalt jouw droomwoning.
Originaliteit, motivatie en duurzaamheid zijn onze speerpunten bij de selectie. We controleren natuurlijk op veiligheid, vergunningen en bouwvoorschriften, maar we moedigen je aan om te spelen met natuurlijke elementen zoals houten skeletten en groene gevels.
Meld je aan via de inschrijvingslink: https://form.jotform.com/231721726638358#BuurtschapTeVeld De inschrijving sluit op 20 oktober, dus je hebt nog genoeg tijd om te ontwerpen. Voor meer info en criteria, check onze website: https://www.minitopia.eu/buurtschapteveld/

 

 

Nieuws 29 augustus – 5 extra plekken op Minitopia Poeldonk! 

Geweldig nieuws! Minitopia Poeldonk in Den Bosch heeft zojuist groen licht gekregen om vijf extra woonplekken te realiseren. Met enthousiasme kondigen wij daarom de aftrap aan van onze wervingscampagne voor nieuwe bewoners. We dagen jou persoonlijk uit om deel te worden van onze unieke woonlocatie en je woonwensen werkelijkheid te maken!

Wees er snel bij om één van de laatste vijf beschikbare plekken met een footprint van 30m2 en een totale oppervlakte van 60m2 te bemachtigen. Deze plekken zijn beschikbaar t/m half 2028. Wij zoeken naar inzendingen die bruisen van originaliteit, gedrevenheid, bewuste materiaalkeuzes en een hart voor duurzaamheid. Natuurlijk wordt er grondig gecontroleerd op brand- en constructievoorschriften. Maar voor de rest laten we je vrij om jouw unieke ontwerp tot leven te brengen. Denk aan een futuristische dome, een creatieve kapel, een moderne lodge, een omgebouwde graansilo of misschien zelfs een strobalenhuis. De horizon van mogelijkheden ligt wijd open!

Klaar om jouw eigen woonavontuur te starten op Minitopia Poeldonk? Doe mee! Meld je aan via de volgende link: https://form.jotform.com/232391662865363 en volg onze social media voor het laatste nieuws en updates over het project. De inschrijvingen sluiten op 20 oktober, dus je hebt nog even de tijd om aan je ontwerp en inschrijving te werken. Aarzel niet om ons te bereiken via nina@minitopia.eu voor vragen. Succes met je inschrijving!

 Nieuws 6 juni

Online lezing op 20 juni 2023, 15:00-17:00!

Ben jij benieuwd naar de uitdagingen en ervaringen achter het ontwerpen van een alternatief woongebied?  Kom dan naar onze online lezing op 20 juni, waar initiatiefnemers Rolf van Boxmeer en Tessa Peters hun verhaal delen. Ontdek welke reacties ze hebben ontvangen vanuit de gemeente en bewoners, en hoe zij de toekomst van wonen zien.

Maar er is meer!  Tijdens deze lezing krijg jij de kans om in gesprek te gaan en te debatteren over de veranderende woonwensen en het creëren van duurzame en leefbare leefomgevingen. Interactie en discussie staan centraal.

Mis deze boeiende en inspirerende bijeenkomst niet!  Samen werken we aan een betere toekomst.

Meld je nu aan via de volgende link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-online-lezing-initiatiefnemers-minitopia-20-juni-634026098127

Nieuws 24 mei

💡🌿Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Hoe bieden ze deze prijsstijgingen het hoofd? Bri Patty (50) woont in een wijk met tiny houses in Den Bosch (Minitopia Poeldonk). ‘Ik zie de sterren vanuit mijn bed.”✨
Lees het hele artikel via de onderstaande link Nederlands Dagblad : https://www.nd.nl/…/bri-woont-op-de-vroegere…
Bri woont op een voormalige milieustraat en samen met haar gemeenschap creëert ze iets moois. Ontdek hoe zij de prijsstijgingen het hoofd biedt en haar financiën in balans houdt.
 
 

Nieuws 23 maart

Ontdek de bijzondere wereld van Tiny Houses in de nieuwe serie artikelen van Klein Wonen Magazine! 🌿 In deze serie wordt er uitgebreid ingegaan op de ervaringen van de bewoners van Tiny Oevers Roosendaal, een tijdelijk woongebied met 10 vrijstaande Tiny Houses.
Elk Tiny House is uniek, omdat ze zelf bedacht, samengesteld of geplaatst zijn door de bewoners. Het ontwerp is innovatief en er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid en het hergebruik van materialen.
Benieuwd naar het eerste deel van de serie? Lees dan nu het artikel over het Ibiza-stijl huisje aan de Vliet via de onderstaande link.

 

Nieuws 7 januari

Minitopia Poeldonk in Den Bosch mag vijf jaar langer blijven!🥳  Daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee!
“Het bekende woonproject met unieke huisjes heeft zich volgens de gemeente ontwikkeld tot een uithangbord voor Den Bosch. ,,Ik zou nergens anders willen wonen.’’ Brabants Dagblad
Lees het hele artikel over de verlenging via de onderstaande link:
 
 

Nieuws 25 november

Stadsoevers schreef een mooi artikel over Stephanie en Stijn die op Tiny Oevers wonen. 🌾Ze wonen in hun houten huisje van 36m2 en hebben het erg naar hun zin. ‘Tiny Oevers voelt als een drop in een stad’ Meer lezen? Klik op de onderstaande link:
Foto door: Stadsoevers
 

————————————————————————————————————————————

Nieuws 1 november

We hebben nu onze eigen Minitopia instagram pagina! Op deze pagina delen we alles over onze verschillende woonlocaties. Volg ons en ervaar hoe het is om je eigen woonwens te realiseren! 🌾☺️
Via deze link kan je ons account volgen: https://www.instagram.com/minitopia__/

————————————————————————————————————————————

Nieuws 12 oktober

Kijktip! Diederik en Katinka zijn zelfbouwers die op Buurtschap te Veld hun woning bouwen. De woning is voor 90% gebouwd van tweedehands materialen en voor de constructie is gebruik gemaakt van tweedehands palletstellingen. “De grootste les is dat je uiteindelijk alles wel kan, overal wel een oplossing voor vindt en dat je het gewoon moet doen” (Diederik) Op ons YouTube kanaal is de video te zien waarin Diederik vertelt over hun avontuur! 🌾

———————————————————————————————————————————

Nieuws 15 augustus

Te koop! Sterrenwacht

Dit unieke tiny house is op zoek naar een nieuwe bewoner! Lennart Vonk, de ontwerper, bouwer en huidige bewoner van de Sterrenwacht heeft besloten zijn eerste droomhuis achter zich te laten. “Het was een mooi avontuur, maar omdat ik er niet vaak genoeg kan zijn gun ik het iemand anders om in mijn huis te komen wonen op deze fantastische locatie” 

Het grote voordeel van dit tiny house is dat het al vaste plek heeft! Het huis is gevestigd op Minitopia, een terrein bruisend van leven. Op het terrein staan 30 andere huizen die bewoond worden door ondernemende mensen. Er worden geregeld evenementen georganiseerd op het terrein en initiatieven om te verduurzamen. Minitopia ligt net buiten de stad, maar toch 10 minuten fietsen van centrum Den Bosch, waar zich ook het treinstation bevindt. Het terrein ligt aan een kanaal (de Zuid-Willemsvaart) waarin je zomers een duik kan nemen en grenst aan een plek waar je atelierruimtes kunt huren. Op 5 minuten afstand is ook een klein natuurgebied met een meertje en strandje. Rondom het meertje is gelegenheid om te wandelen, sporten of de hond uit te laten.

De Sterrenwacht beschikt over alle woongemakken: een keuken, badkamer, en aparte slaapvide. De woning heeft geen gasaansluiting en dus wordt er elektrisch verwarmd en gekookt. De keuken is voorzien van een oven, koel-vries combinatie en een 4-pits inductie kookplaat met afzuiging. Het huis heeft een vloeroppervlak van 26m2 en daarnaast is er over de helft van het huis een vide, waar het bed zich ook bevindt. Met de glazen koepel boven je bed, kan je overdag de wolken zien en ‘s avonds de sterren bekijken! Inclusief de vide is er totaal 39m2 aan woonoppervlak. De meubels kunnen overgenomen worden indien gewenst. Met andere woorden: het huis is ‘ready to live’!

Grondoppervlak: 26m2

Woonoppervlak: 39m2

Bouwjaar: 2018

Locatie: Minitopia Poeldonk, Den Bosch

Kosten: € 60.000 + €310 gebruiksvergoeding per maand voor de plek

Geïnteresseerd of vragen? Neem dan contact op met Lennart via: lenvonk@hotmail.nl

Nieuws 1 augustus

It’s a wrap: het eerste kampeerweekend bij #BuurtschapteVeld! Een jaar geleden is Minitopia gestart met de werving van de eerste bewoners en dit weekend kwamen de toekomstige bewoners met tentjes en campers naar het terrein om het gebied, de bewonersgroep en de natuur van het gebied te leren kennen/ontdekken.🌾
 
Zaterdag zijn we met een batdetector op zoek gegaan naar vleermuizen en is er gedanst met silent-disco. Op zondag zijn we gestart met een yoga – sessie. Daarna was er een conferentie met Frank Verhage, #gemeenteeindhoven over het groenplan en hoe je zelf na de natuur kan kijken en versterken, Stijn Mertens van Minitopia Den Bosch met ideeën over waterberging en diversiteit van dieren kan stimuleren als laatste Paul Boel van de #stadsakkers. We danken de bewoners voor de opkomst en gezelligheid. Het was een top weekend vol inspiratie!
 

————————————————————————————————————————————–

 

Nieuws 6 juli

Deze week stond er een groot artikel in het Eindhovens Dagblad over de start van de bouw op Buurtschap te Veld. Twee jaar geleden startte de eerste gesprekken met Gemeente Eindhoven en Provincie Noord-Brabant en een jaar geleden begon de selectie van de eerste bewoners. Nu is de bouw officieel van start en de eerste bewoners wonen al op het terrein. Een bijzondere wijk waar 670 woningen komen met daarvan 100 zelfbouwwoningen! 🌾
De komende tijd zullen we jullie updates geven over de bouw en er zullen persoonlijke portretten van de bewoners worden getoond. Zo krijgen jullie een kijkje in de dromen van niet alleen Minitopia, maar ook de bewoners! Lees het artikel over Buurtschap te Veld via de onderstaande link.
 

————————————————————————————————————————————-
 

Nieuws 1 juli

We hebben weer twee nieuwe vacatures openstaan bij Minitopia! Wil jij werken in een leuke werksfeer, met leuke collega’s en een jong team lees dan snel verder.

VACATURE 1: CNC FREZER HOUTSKELET BOUW

FUNCTIEOMSCHRIJVING

RxDomi is op zoek naar een gemotiveerde CNC Frezer voor ons snelgroeiende team!

Voor de bouwhal gelegen in Den Bosch zijn wij op zoek naar een CNC Frezer voor houtskelet bouw. Als medewerker productie zal je meedraaien in een team dat diverse houtplaten omtovert met de CNC-freesmachine, De Rover K, tot complete Tiny Houses. Je krijgt tekeningen van de Architect in DWG Files en zet deze om in de computer (B SOLID software) van de freesmachine. Je opdracht is ook om zo efficiënt mogelijk met het hout om te gaan. Wij hebben een grote diversiteit aan opdrachtgevers; elk Tiny House is anders. Wij zijn flink aan het groeien en dat blijft zo doorgaan. Dus er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden in ons jonge team!

Profiel

 • Je bent een harde werker met inzet en eigen initiatief
 • Je hebt een goede fysieke gezondheid
 • Je bent ordelijk en accuraat
 • Je hebt een bepaalde mate van technisch + ruimtelijk inzicht
 • Je hebt oog voor detail
 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit
 • Aantoonbare ervaring
 • Ervaring in B Solid is een must
 • Onderhoudskennis van de machine is en pré
 • Je hebt de mogelijkheid zelfstandig op het werk te komen

Arbeidsvoorwaarden

 • Een goede werksfeer met leuke collega’s en een jong team
 • Kans op een vast contract bij goed functioneren
 • De salarismogelijkheden van €2000 tot €2.400 bruto per maand,
 • In overleg een 32 of 40uren werkweek.
 • Op basis werken van een ZZP contract is ook bespreekbaar

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse mail dan naar Nick Looman; nick@rxdomi.eu of bel met 0657632357

—————————————————————————————————————————–

VACATURE 2: ALLROUND ASSEMBLAGEMEDEWERKER HOUTSKELET BOUW

FUNCTIEOMSCHRIJVING

RxDomi is op zoek naar gemotiveerde assemblagemedewerkers voor ons snelgroeiende team!

Voor de bouwhal gelegen in Den Bosch zijn wij op zoek naar allround assemblagemedewerkers houtskelet bouw. Als medewerker productie zal je meedraaien in een team dat diverse houtplaten omtovert met de CNC-freesmachine tot complete Tiny Houses. Je houdt je bezig het in elkaar timmeren van uitgefreesde onderdelen, gevelafwerking, plaatsen van kozijnen. Kennis van riool en elektra is een pré. Wij hebben een grote diversiteit aan opdrachtgevers; elk Tiny House is anders. Wij zijn flink aan het groeien en dat blijft zo doorgaan. Dus er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden in ons jonge team!

Profiel

 • Je bent een harde werker met inzet en eigen initiatief
 • Je hebt een goede fysieke gezondheid
 • Je bent ordelijk en accuraat
 • Je hebt een bepaalde mate van technisch + ruimtelijk inzicht
 • Je hebt oog voor detail
 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit
 • Mbo-niveau aantoonboor door diploma, dan wel door werkervaring in de timmerindustrie is een must
 • Ervaring in de houtbranche is een must
 • Loodgieter en Electra kennis is een pré
 • Je hebt de mogelijkheid zelfstandig op het werk te komen

Arbeidsvoorwaarden

 • Een goede werksfeer met leuke collega’s en een jong team
 • Kans op een vast contract bij goed functioneren
 • De salarismogelijkheden van €2000 tot €2.400 bruto per maand,
 • In overleg een 32 of 40uren werkweek.
 • Op basis werken van een ZZP contract is ook bespreekbaar

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse mail dan naar Nick Looman; nick@rxdomi.eu of bel met 0657632357

8 dec 2022
Te koop of te huur: TINY LOFT!

Deze woning heeft inmiddels een nieuwe eigenaar gevonden. 

 Deze tweedehands prefab woning van 30m2 zoekt nieuwe bewoners! Wegens gezinsuitbreiding gaan de huidige bewoners naar een groter maatje huis. De woning is gemaakt door het bedrijf Mill Home en staat nu op Minitopia in ‘s-Hertogenbosch. Medio maart 2022 wordt de woning omgeruild en krijgt deze Tiny Loft een nieuw plekje op Buurtschap te Veld in Eindhoven.

 De woning heeft een vloeroppervlak 30 m2 en is voorzien van een slaaploft. Het huisje is van alle gemakken voorzien en is gelijk bewoonbaar. De keuken is voorzien van oven, koel-vries combinatie, vaatwasser en een 4-pits inductie kookplaat met afzuiging. De woning wordt elektrisch verwarmd door vloerverwarming. Badkamer met toilet, wastafel en douche. Voldoende kastruimte en een opklapbare tafel is allemaal inbegrepen.

Het gehele dak is voorzien van zonnepanelen waardoor de energie kosten heel laag zullen zijn. Het is de vorige bewoners gelukt om vorig jaar energie neutraal uit te komen.

Het verplaatsen en plaatsen op de locatie in Eindhoven is inbegrepen. Het aansluiten op de nutsvoorzieningen en het voorzien van een fundering moet je zelf regelen.

Kosten koop: € 65.000 + circa € 5.000 aanvraag/kosten bouwvergunning

Huur: € 550 per maand
In beide gevallen komt er € 300 huur per maand voor de plek in Eindhoven.

Hier een link naar een artikel waar het huisje te zien is met wat foto’s: https://www.vtwonen.nl/binnenkijken/binnenkijken-in-een-tiny-house-met-een-thuisbioscoop-en-festivaltuin/

Zie ook https://millhome.nl/onze-modellen/duo-loft/exterieur

Over Buurtschap te Veld
Buurtschap te Veld is een nieuw woongebied in Eindhoven Noord, gelegen tussen de Castiliëlaan en de Huizingalaan. Buurtschap te Veld betekent samenwonen in het groen. Letterlijk. Hier geven we een nieuwe en eigentijdse invulling aan een buurtschap. Waar bewoners verbonden zijn met elkaar en met het landschap.

De opzet van de wijk nodigt uit om samen met je buren te bouwen aan een gemeenschap. Geen anonieme bouwblokken, maar groepjes woningen in wisselende samenstelling en heel veel gezamenlijke ruimte om elkaar te ontmoeten en activiteiten te ontwikkelen.

Bij Buurtschap te Veld stap je zo vanuit je huis de natuur in. We bouwen voort op de bestaande groene omgeving en voegen ook heel veel bomen toe. De woningen worden gemaakt van veelal natuurlijke materialen en staan midden in het landschap: grote ‘tuinen’ die je deelt met de rest van de buurt.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met de projectleider van onze locaties, Tanea Tajiri via tanea@minitopia.eu.

Nieuws 8 december

MINITOPIA ZOEKT COMMUNUNICATIEMEDEWERKER
Reageren kan tot en met 10 januari 2022

Hoe we wonen is een actueel, veelbesproken onderwerp in het maatschappelijk debat. En nieuwe woonvormen en andere manieren van (samen)wonen zijn in opkomst. Minitopia in ’s-Hertogenbosch was een van de eerste plekken in Nederland waar hiermee geëxperimenteerd werd. Deze eigenzinnige woonlocatie is nu hét toonbeeld van betaalbaar, duurzaam en sociaal wonen. Inmiddels realiseren we ook andere locaties waar bewoners weer de regie in handen krijgen over hoe ze willen wonen. Hier laten we zien hoe innovatieve, duurzame woonvormen in de praktijk tot stand komen. En hoe samenleven met ruimte voor solidariteit en saamhorigheid organisch ontstaat. Onze creatieve strategie verbindt mensen. Door samen met bewoners en partners te verbeelden hoe de vormgeving van woningen en woongebieden anders kan, bouwen wij aan een circulaire toekomst in wonen.

Wil jij graag een bijdrage leveren aan een uniek woonconcept binnen Nederland? Stichting Minitopia is per 1 februari 2022 op zoek naar een innovatieve Communicatiemedewerker voor 16 uur per week op freelancebasis. In eerste instantie voor de duur van een jaar, met mogelijkheid tot een nieuwe opdracht. Reageren kan t/m 10 januari via info@minitopia.eu.

Functie-inhoud
Je:
* bent creatief, flexibel en nieuwsgierig
* verzamelt, creëert en plaatst content voor/op social media en diverse websites
* schrijft nieuwsbrieven
* werkt mee aan (online) communicatiecampagnes
* werkt mee aan interne en externe communicatie
* maakt onderdeel uit van een creatief team dat innovatieve duurzame woonprojecten ontwikkelt

Profielschets
Je
* kent alle ins and outs van social media
* bent bekend met WordPress
* beheerst Photoshop/Illustrator/Indesign
* kan korte video’s editen
* spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels
* bent een proactieve teamplayer die out of the box kan denken, goed zelfstandig kan werken en met druk om kan gaan
* hebt aantoonbare affiniteit met nieuwe woonvormen en/of de ontwikkeling van de stad
* bent nauwkeurig
* bent woonachtig in de nabije omgeving / op een redelijke reisafstand van onze standplaats ’s-Hertogenbosch


Als je voldoet aan het geschetste profiel en houdt van het werken binnen een klein team dat zich gedreven inzet voor vernieuwende woonconcepten, dan nodigen we je graag uit om te solliciteren.

Wat we bieden:
Minitopia is een groeiend bedrijf met meerdere locaties voor vrije woonvormen in Nederland. Je komt te werken in een dynamische organisatie waar het werk elke dag anders is. We geven een opdracht voor een jaar op freelancebasis van 16 uur per week voor een vergoeding tussen de 1.500 en 1.800 euro excl. btw per maand, afhankelijk van je werkervaring. De uren kunnen flexibel worden verspreid door de week. Bij een goede samenwerking wordt de opdracht verlengd.


Solliciteren

Interesse? Stuur je cv/portfolio (PDF max 10 MB) en korte motivatiebrief uiterlijk 10 januari 2022 per email naar: info@minitopia.eu onder vermelding van ‘Vacature communicatiemedewerker’. Via dit emailadres kunnen ook eventuele vragen worden gesteld. In de week van 17 januari vinden de sollicitatiegesprekken plaats.

Meer informatie is te vinden via minitopia.eu.


Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

NB: Achter Minitopia zit de organisatie Rezone. Rezone ontwikkelt naast locaties a la Minitopia ook microwoningen op maat onder de naam RxDOMI en opereert projectmatig op het raakvlak van architectuur, kunst en de ontwikkeling van de stad. www.rezone.eu

Nieuws 2 december

MINITOPIA ZOEKT BOUWKUNDIG PROJECTMEDEWERKER
Reageren kan tot en met 10 januari 2022

Hoe we wonen is een actueel, veelbesproken onderwerp in het maatschappelijk debat. En nieuwe woonvormen en andere manieren van (samen)wonen zijn in opkomst. Minitopia in ’s-Hertogenbosch was een van de eerste plekken in Nederland waar hiermee geëxperimenteerd werd. Deze eigenzinnige woonlocatie is nu hét toonbeeld van betaalbaar, duurzaam en sociaal wonen. Inmiddels realiseren we ook andere locaties waar bewoners weer de regie in handen krijgen over hoe ze willen wonen. Hier laten we zien hoe innovatieve, duurzame woonvormen in de praktijk tot stand komen. En hoe samenleven met ruimte voor solidariteit en saamhorigheid organisch ontstaat. Onze creatieve strategie verbindt mensen. Door samen met bewoners en partners te verbeelden hoe de vormgeving van woningen en woongebieden anders kan, bouwen wij aan een circulaire toekomst in wonen.

Wil jij graag een bijdrage leveren aan een uniek woonconcept binnen Nederland? Voor onze locaties is Stichting Minitopia per 1 februari 2022 op zoek naar een communicatieve Projectmedewerker met bouwkundige kennis en een sociaal hart. Voor 30 u p/w op freelancebasis. In eerste instantie voor de duur van een jaar, met mogelijkheid tot een nieuwe opdracht. Reageren kan t/m 10 januari via info@minitopia.eu.

Functie-inhoud
Je:
* regelt in overleg met ons en de bewoners aanvragen voor een bouwvergunning van de zelfbouwwoningen.
* bent het eerste aanspreekpunt voor nieuwe bewoners vanaf de voorbereiding van de bouwvergunning tot en met de oplevering van de zelfbouwwoningen
* denkt proactief mee en draagt oplossingen aan voor bouwtechnische vraagstukken
* tekent mee aan vergunningen en de inrichting van terreinen
* regelt de nutsvoorzieningen en bouwinrichting op terreinen
* je maakt onderdeel uit van een creatief team dat innovatieve duurzame woonprojecten ontwikkelt

Profielschets
Je
* hebt een afgeronde HB0-opleiding Bouwkunde en/of voldoende werkervaring
* hebt uitstekende bouwtechnische, sociale en organisatorische kwaliteiten
* hebt aantoonbare werkervaring als projectmedewerker binnen de (woning)bouw
* bent bekend met de regelgeving omtrent bouwbesluiten en bouwvergunningen
* kan werken met programma’s als Autocad / Bricscad
* bent sociaal aangelegd en communicatief onderlegd
* bent nauwkeurig
* bent woonachtig in de nabije omgeving / op een redelijke reisafstand van onze standplaats ‘s-Hertogenbosch

Als je voldoet aan het geschetste profiel en houdt van het werken binnen een klein team dat zich gedreven inzet voor vernieuwende woonconcepten, dan nodigen we je graag uit om te solliciteren.

Wat we bieden:
Minitopia is een groeiend bedrijf met meerdere locaties voor vrije woonvormen in Nederland. Je komt te werken in een dynamische organisatie waar het werk elke dag anders is. We geven een opdracht voor een jaar op freelancebasis van 30 uur per week voor een vergoeding tussen de Î 2.750 en Î 3.250 excl. btw per maand, afhankelijk van je werkervaring. De opdracht kan verlengd worden bij een goede samenwerking.

Solliciteren
Interesse? Stuur je cv/portfolio (PDF max 10 MB) en korte motivatiebrief uiterlijk 10 januari 2022 per email naar: info@minitopia.eu onder vermelding van ‘Bouwkundig projectmedewerker’. Via dit emailadres kunnen ook eventuele vragen worden gesteld. In de week van 17 januari vinden de sollicitatiegesprekken plaats.


Nieuws 11 oktober

MINITOPIA ONDERDEEL EXPOSITIE DUTCH DESIGNWEEK 

Van 16 to 24 oktober vindt in Eindhoven weer de Dutch Designweek plaats. De stad bruist dan weer van alle culturele activiteiten! In het Designhuis organiseert de Embassy of Water een expositie over nieuwe perspectieven op hoe we met water omgaan. Onderdeel hiervan is het verhaal van Minitopia. Kom je ook kijken? 
Lees hier meer.

 

Nieuws 3 september

ONLINE INFO-AVOND TWEEDE FASE BUURTSCHAP TE VELD 16 SEP 

Op 16 september organiseren we een informatie-avond over de tweede, en laatste, fase van de nieuwe woonlocatie Buurtschap te Veld in Eindhoven. We lichten onze plannen toe en je kan al je vragen stellen.
Hier kan je een gratis kaartje reserveren. 

Nieuws 22 juli 

EXPOSITIE CHIKAKO WATANABE BIJ MINITOPIA T/M 5 SEP
RONDLEIDING MINITOPIA MET MUZIEKOPTREDEN EN TOELICHTING OP HAAR WERK DOOR CHIKAKO 25 AUG

De expositie is dagelijks te bezichtigen. Aanmelden voor de rondleiding en performance kan hier. 

Het allereerste internationale artist in residence project in het Grafisch Atelier in ‘s-Hertogenbosch, onder de noemer Aircraft, nadert zijn ontknoping. In oktober vorig jaar begon de van oorsprong Japanse kunstenaar Chikako Watanabe aan haar werkperiode in het GA. Gelijktijdig deed ze onderzoek naar vernieuwende woonvormen in Den Bosch. Daarvoor bezocht ze Minitopia. Haar insteek: visualiseer nieuwe stedelijke, duurzame verbindingen tussen Den Bosch en haar bewoners.

De eindpresentatie is te zien tijdens de Bossche zomer bij Minitopia. Van  14 juli tot en met 5 september, met op 25 augustus de befaamde rondleiding door Minitopia met aansluitend een muzikaal optreden en toelichting op haar werk door Chikako. 

Nieuws 7 juli

INSCHRIJVING TINY BELJAART VAN START
Deadline inschrijven 1 september
15 juli informatiemiddag 

Tiny Beljaart is kleinschalig wonen in een groene tuin. Op deze nieuwe woonlocatie in Dongen is ruimte voor 8 tot 10 compacte zelfgebouwde woningen of Tiny Houses. Er is op een leuke manier aandacht voor elkaar en we stimuleren dat gezamenlijke initiatieven van de grond kunnen komen, zoals een moestuin of plek voor kleine dieren. Tiny Beljaart mikt vooral op starters op de woningmarkt, maar andere geïnteresseerden zijn zeker welkom om een plan in te dienen. Zie www.minitopia.eu/tiny-beljaart

Nieuws 30 april

MINITOPIA START INSCHRIJVING COMPACTE DROOMWONINGEN BIJ BUURTSCHAP TE VELD IN EINDHOVEN                       Deadline inschrijven fase 1: 1 juni, fase 2: 1 oktober 2021. 

Binnen het nieuwe woongebied Buurtschap te Veld in Eindhoven is ruimte voor 100 eigenzinnige woonvormen met een footprint van max 50 m2. Hoe deze eruit zien mag je hier zelf bepalen. Toekomstige bewoners kunnen hun woning volledig zelf ontwerpen en bouwen. Ze kunnen een kant- en klare woning plaatsen, zoals een Tiny House. Het is ook mogelijk om de woning zelf te ontwerpen en deze te laten bouwen. De deadline voor het insturen van het woonidee is 1 juni 2021. Dat kan via www.minitopia.eu/buurtschapteveld

Voor wie?
Minitopia is voor Buurtschap te Veld op zoek naar eigenzinnige zelfbouwers, Tiny House lovers en duurzame innovators die liefst wonen in een huis gemaakt van natuurlijke of hergebruikte materialen en oog hebben voor inventieve toepassingen die bijdragen aan een kleine footprint. Minitopia zoekt mensen die zorg willen dragen voor hun groene woonomgeving en buurtgenoten graag een handje helpen als dat nodig is.

Buurtschap te Veld
In het Noorden van Eindhoven, op een bijna verborgen plek tussen stad en natuur, wordt een bijzondere wijk gebouwd. In Buurtschap te Veld komen in totaal 670 woningen die in kleine groepjes verspreid in het landschap staan. Ze zijn betaalbaar, duurzaam en innovatief. In Eindhoven is een grote vraag naar betaalbare woningen. Daarom zijn Woonbedrijf, ’thuis en de gemeente Eindhoven dit project gestart. Minitopia realiseert hier 100 eigenzinnige woningen die met aandacht voor mens en natuur door de bewoners zelf bedacht, ontworpen en/of gebouwd zijn.

Nieuws 19 april

VACATURE:  PROJECTLEIDER NIEUWE WOONVORMEN  

Stichting Minitopia zoekt per 30 juni 2021 een circulair/biobased wonen fanaat met bouwtechnische en organisatorische kwaliteiten. Een oplossingsgerichte en sociale Projectleider Nieuwe woonvormen die de voorbereiding en de realisering van de bouw begeleidt van nieuwe vrije, compacte woningen. En daarbij samen met de bewoners en ons het onderhoud/beheer opzet. In principe voor de periode 2021-2022 met mogelijkheid tot verlenging.
Lees hier de volledige vacature.

Nieuws 14 april

ONTWERPBUREAU REZONE, INITIATIEFNEMER VAN MINITOPIA, ONTWIKKELT RXDOMI   
Een stijlvolle, betaalbare woning die men zelf ontwerpt en (samen met Rezone) bouwt. 

Onze RxDOMI is jouw nieuwe thuis: een betaalbare, duurzame, stijlvolle én flexibele woning. Persoonlijk ontworpen naar jouw wens, gebouwd met ecologisch verantwoorde, natuurlijke materialen en met zo min mogelijk afval tijdens het ontwerp- en realisatieproces.

Hoe je aan een RxDOMI komt? Laat ons weten hoe jouw ideale woning eruitziet en we gaan samen aan de slag om dit zo goed mogelijk te realiseren. Kijk alvast op de RxDOMI website voor meer informatie. 

6 APRIL 19.00 – 20.30
TEGENLICHT MEET UP DEN BOSCH: WONEN BUITEN DE BOX
Idealen versus de bouwopgave.

Een samenwerking tussen Minitopia en Tegenlicht Meetup Den Bosch!
Meld je aan via de link hieronder en ontvang de livestream-link op de dag van het programma in je email!: https://huis73.op-shop.nl/…/ruw-minitopia…/06-04-2021
 
Hoe wil jij wonen? En wat komt er terecht van jouw woonwens? Midden in een wooncrisis met een enorme bouwopgave zoekt Tegenlicht naar alternatieven voor de woningmarkt. Ook Minitopia in Den Bosch komt aan bod in de aflevering en in samenwerking met Minitopia willen we tijdens deze Meetup onderzoeken hoe we experimenten als Minitopia kunnen laten uitgroeien tot grootschalige woningbouwprojecten. Zodat meer mensen toegang krijgen tot hun echte woonwens. We gaan hierover in gesprek met:
-Tessa Peters en Rolf van Boxmeer, ontwerpbureau Rezone en oprichters van Minitopia in Den Bosch. 
-Wouter Corvers, bewoner van Minitopia, tevens ontwerper / Studio Corvers
-Sjoerd Feenstra, architect bij Urhahn Architecten. Betrokken bij de her-inrichting van de stedelijke ruimte rondom station Oost in Den Bosch: bewoners praten mee, maar wat komt er van hun woonwens terecht?
 
Tegenlicht Meet Up Den Bosch is een programma van RUW, powered by Huis73 
                                    

Minitopia in Tegenlicht uitzending Wonen buiten de box
Wonen buiten de box – VPRO Tegenlicht – VPRO

We zitten middenin een wooncrisis, die vooral jonge mensen treft. De overheid heeft de regie losgelaten, maar de markt lost de woningnood niet op. Dus hoe kun je nu nog betaalbaar wonen in Nederland? En hoe komen we aan 1 miljoen nieuwe woonplekken voor 2030?

Wordt het bouwen, bouwen, bouwen. Voor iedereen een doosje van beton, of kan de woningnood ook creatiever en duurzamer worden opgelost? VPRO Tegenlicht doorkruist Nederland op zoek naar inspirerende oplossingen voor het wonen van de toekomst, en presenteert zowel online als op TV een optimistische voorhoede van woonpioniers. Wat kunnen we van ze leren? 

Minitopia in ‘s-Hertogenbosch is een van de boomplantlocaties van MeerBomenNu

Vrijdag 12 maart brengt MeerBomenNu de laatste 35.000 bomen en struiken naar hun definitieve plek. Het is de afronding van een succesvolle bomenplant campagne die ook volgend  jaar weer gaat plaatsvinden. Minitopia aan de Poeldonk in ’s-Hertogenbosch is een van de boomplantlocaties. 

Vergroenen kan goedkoper en sneller
MeerBomenNu werkt met gratis jonge boompjes en struiken uit de natuur. Denk hierbij aan bomen en struiken die te dicht langs paden staan, berken die de hei overgroeien, jonge boompjes die in de schaduw van andere bomen geen overlevingskans hebben, maar ook takken van wilgen, vlinderstruiken en vlieren. De natuur levert genoeg, we hoeven er enkel maar gebruik van te maken.

Onbeperkt schaalbaar
Deze manier van werken is onbeperkt schaalbaar, te kopiëren en iedereen kan meehelpen. 2300 vrijwilligers hielpen mee zodat 900 boeren en burgers die afgelopen zomer bestelden, bomen hebben ontvangen. De meeste zaailingen belanden in startende voedselbossen en langs boerenakkers. De perenbomen en sneeuwballen die door corona onverkocht bleven, fleuren nu tienduizenden tuinen op. 

In het afgelopen jaar hebben 500.000 bomen en struiken een tweede kans gekregen. 

Meer Bomen Nu is een campagne van Urgenda, Meergroen en de Caring Farmers, zij worden vandaag bijgestaan door 15 EV-rijders uit het hele land.

Tijdelijke woonplek Minitopia aangeboden

Minitopia is een ideale plek voor duurzame tiny houselovers met een unieke woning waarvan de footprint niet groter is dan 50M2. Het gaat om een tijdelijke woonlocatie die op enig moment in de toekomst door een andere partij gebruikt gaat worden. 
Reageren is mogelijk tot 15 maart 2021 via een e-mail aan info@minitopia.eu

Idee Rezone onderdeel van winnende aanbesteding nieuwe campus TU/e
Woonbedrijf, Heijmans en VenhoevenCS wonnen de aanbesteding voor een nieuwe campus op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven. Rezone ontwikkelde in overleg met hen de manier waarop je studenten vanaf het begin actief kan betrekken bij de vormgeving van hun woongebied en de community. De komende tijd werken we aan de realisering van de plannen. Wordt vervolgd!

www.woonbedrijf.com/News/2923/

Verhalen over Minitopia bewoners in lockdown
Omroep Brabant maakt een vierdelige reportage over hoe bewoners van Minitopia de lockdown ervaren. In deel 1: Luca en Felker. www.omroepbrabant.nl/nieuws/3321719/luca-en-felker-wonen-in-een-legertruck-als-we-bezoek-krijgen-overtreden-we-de-coronaregels

Brabants Dagblad pakt uit met groot artikel over Minitopia
Naar aanleiding van het verschijnen van het boek over Minitopia publiceerde het Brabants Dagblad een spread met prachtige foto’s. www.bd.nl/den-bosch-vught/op-minitopia-in-den-bosch-ontmoeten-dromers-en-doeners-elkaar~aa90b335/

Terugkijken debat 
Naar aanleiding van het verschijnen van het boek ‘Minitiopia, ruimte voor je woonwens’ en de tentoonstelling ‘Viktor Papanek: The Politics of Design’ organiseerde Rezone in samenwerking met het Design Museum Den Bosch en nai010 uitgevers het online debat: De veranderende rol van de ontwerper in tijden van crisis. Kijk hier het volledige gesprek terug: www.youtube.com/watch?v=2YWzBj7EvZI

Teruglezen: artikel Minitopia in Mest Magazine
De aanhoudende economische en klimatologische crisis luidt voorlopig een onzekere toekomst in. Voor de Covid-19 pandemie uitbrak, wisten we vaak niet waar we over vijf jaar zouden zijn, op dit moment kijken we nauwelijks vooruit. Toch vinden er structurele maatschappelijke veranderingen plaats. Waar eerder de nadruk lag op economische groei, welvaart en wereldwijde expansie, ontpopt zich nu een betrokken samenleving waarin begrippen als solidariteit, duurzaamheid en persoonlijk welzijn steeds belangrijker worden. Er ontstaat ruimte om een nieuwe wereld vorm en richting te geven, door vaststaande zaken opnieuw tegen het licht te houden. Lees hier het volledige artikel: www.mestmag.nl/artikelen/de-veranderende-rol-van-de-ontwerper-in-tijden-van-crisis-9730

Mobiele galerie
Bij het programma rondom het boek van Minitopia reist een mobiele galerie mee, die Fier van den Berge en Jasper van Doorn ontwikkelden voor Rezone. Hierin kan je een paar hoofdstukken uit het boek lezen, filmpjes van bewoners van Minitopia beluisteren en een foto-expositie bekijken. De mobiele galerie kan ook op aanvraag worden geplaatst. Neem hiervoor contact op met Iris Peters via pr@minitopia.eu

Nieuw! YouTube kanaal
Alle films over Rezone en Minitopia verzamelen we op ons YouTube kanaal. Neem alvast een kijkje: www.youtube.com/channel/UClygbUeEOb_GxtQDHt2mvrQ

Minitopia Het Boek
Ruimte voor je woonwens
€34,95
Bestel hier

Pionierend boek over radicaal nieuwe woonvormen die buiten de getreden paden gaan.  

Minitopia Boek

> Biedt tal van inspirerende ideeën voor het bouwen van een duurzame toekomst in wonen
> Een must have voor kunstenaars, professionals, designers en anderen met interesse in duurzaam wonen
> Blader door het boek

 


Volg ons ook op Facebook en Instagram: