Tiny wedert
valkenswaard
2024-2034

In het westelijke deel van Valkenswaard, langs de Hoppenbrouwers, biedt het groene Tiny Wedert-project een bijzondere kans op tijdelijk wonen in een duurzame en gemeenschapsgerichte omgeving. Deze unieke woonlocatie, ontwikkeld door Minitopia, belichaamt een vernieuwende visie op wonen, waarbij saamhorigheid en duurzaamheid centraal staan. De verkoop van de woningen van fase 1 is nu gestart (12 april 2024)!

Over de locatie

Onze locatie bevindt zich in het westelijke deel van Valkenswaard, langs de Hoppenbrouwers. Het perceel is toegankelijk vanaf deze weg en wordt omringd door bijzondere kenmerken die de omgeving uniek maken. Aan de noordzijde grenst het perceel aan akkergrond, terwijl aan de zuidkant de Tienendreef ligt. Het oostelijke, zuidelijke en westelijke deel van het terrein wordt omringd door de gezellige speeltuin Geenhoven. Momenteel is het terrein nog braakliggend, bedekt met gras en begroeiing, en wij zien hierin een kans om iets bijzonders te creëren. Met minimale ingrepen kunnen we tot woonrijp gebied komen. Er is een gezamenlijke verharde parkeerplaats aanwezig met 15 parkeerplaatsen.

De aanwezigheid van de speeltuin speelt een cruciale rol in dit gebied, en bij Minitopia zien we dit als een kans om samen te werken en elkaar te versterken. We willen onze toekomstige bewoners van tevoren attent maken op de speeltuin en hen uitnodigen om deel te nemen, bijvoorbeeld als vrijwilliger. Het is een uitgelezen kans om deel uit te maken van een gemeenschap met aandacht voor kinderen en waar de speeltuin een verrijking vormt voor het dagelijkse leven.

Huur van de grond maximaal 10 jaar van stichting Minitopia voor € 350,- per maand met een indexering op jaarbasis

Een inspirerende woonvorm

Tiny Wedert omvat een kleine gemeenschap waar bewoners de verantwoordelijkheid delen voor hun eigen thuis en de omgeving. Hier deelt men een gemeenschappelijke tuin zonder schuttingen, die samen met de buren wordt vormgegeven. Deze woning biedt daarmee niet alleen een modern woonalternatief, maar een levensstijl geweid aan duurzaamheid met een sociaal karakter. Ontdek de voordelen van Tiny Wedert en laat je omringen door de rust van een compacte, natuurlijke en gezamenlijke woonomgeving!

Tiny Wedert is een tijdelijke locatie. De woonduur is tien jaar. Dat heeft als voordeel dat de woningen worden getoetst aan de bouwvergunning tijdelijke bouw en procedures veel sneller zijn afgehandeld. Na het afgeven van de vergunning, en het bouwrijp maken van het terrein kunnen de eerste woningen al op de locatie geplaatst of gebouwd worden. Naar verwachting kunnen de bewoners in Q3 van start gaan met de bouw.

Gebouwd door RxDOMI

In dit gebied is ruimte voor 15 tiny houses of compacte woningen. Fase 1 wordt momenteel te koop aangeboden door RxDOMI, waarbij de grond wordt verhuurd. RxDOMI is een bouwbedrijf gespecialiseerd in compacte woningen, die worden gebouwd met ecologisch verantwoorde en natuurlijke materialen. Slim ingedeeld van binnen, zodat je het maximale ruimtelijke gevoel ervaart en met een mooie uitstraling aan de buitenkant. Dat noemen zij smart small living.

Koopsom: €155.000,- 

Kenmerken van de woning

  • Vrijstaand tiny house
  • Gebruikersoppervlakte van ±42 m2 GBO
  • Er worden 2 type aanboden, beide met mogelijkheid tot 2 slaapgelegenheden en een begane grond van circa 31 m² en ± 11 m² op de eerste verdieping. Het verschil in type is de indeling op de begane grond. 
  • Huur van de grond maximaal 10 jaar van stichting Minitopia voor € 350,- per maand met een indexering van 2% op jaarbasis
  • Opzegtermijn eerste jaar niet mogelijk en daarna een half jaar
  • Na opzegging bestaat de mogelijkheid om het huis verkopen inclusief huurconstructie van de grond of mee te nemen naar een andere plek
  • Start bouw mei 2024, oplevering Q3
  • Gasloos
  • Badkamer met douche, wastafel en toilet
  • Keuken met kookplaat, afzuiginstallatie en koelkast

De grond wordt gehuurd van Stichting Minitopia voor €350,- per maand. Hypotheekverstrekking voor een tiny house is niet mogelijk, maar er zijn alternatieve financieringsmogelijkheden, zoals eigen middelen, een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Extra kosten bij de aankoop van een tiny house zijn ten behoeve van fundering, transport, aansluiting op nutsvoorzieningen, vergunningskosten en waarborging van de vergunning volgens de nieuwe omgevingswet, worden verzorgd door RxDOMI tegen een totale kostprijs van €13.000.

Voor meer informatie en interesse kunt u contact opnemen met de makelaar: Niels de Cort Makelaars & Woodadvies.

Contactgegevens: Telefoonnummer: 040-2071320 | E-mailadres: info@nielsdecort.nl

Disclaimer: De getoonde beelden en impressies zijn ter illustratie en kunnen nog veranderen. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Rol van Minitopia

Minitopia, het brein achter dit project, staat bekend om het creëren van innovatieve leefomgevingen waar duurzame woningen tot leven komen. In deze unieke plekken verspreid over Nederland ontstaan saamhorigheid en solidariteit organisch. Met deze creatieve strategie verbindt Minitopia mensen en geeft het vorm aan een circulaire toekomst waarin flexibele woonruimtes de norm zijn. Als eigenaar van het huis huur je de grond van Stichting Minitopia, waardoor je deel uitmaakt van deze unieke gemeenschap.

Minitopia selecteert een diverse groep bewoners, ondersteunt ze in het proces, kan advies geven bij de vergunning, draagt regie voor de ruimtelijke kwaliteit, ontwikkeld een toolkit, ondersteund bij het vormen van een light-community en draagt met bewonersmeetings bij aan het groepsproces. Minitopia is de vergunninghouder van het gebied. Verder zorgt Minitopia voor de basisinrichting van het terrein. Dit zorgt bij de bewoners voor houvast, zodat ze zich meer op het ontwerp van de woningen en de gezamenlijke ruimte kunnen richten. “ Als bewoner wordt je erg betrokken bij het proces, de besluiten worden gezamenlijk genomen en je hebt veel zeggenschap (bewoner Minitopia)”.

In de media