Over ons

Minitopia staat voor de vrijheid om je eigen woonwens te realiseren. Met duurzame woonvormen die compact, flexibel, kant en klaar of modulair zijn. Ontworpen met een app, en gebouwd met natuurlijke bouwstoffen of door slim gebruik te maken van bestaande materialen. 

Op verschillende plekken in Nederland creëren wij woonlocaties. Hier laten we zien hoe innovatieve, duurzame woonvormen in de praktijk tot stand komen. En hoe samenleven met ruimte voor solidariteit en saamhorigheid organisch ontstaat. Onze creatieve strategie verbindt mensen. Door samen te verbeelden hoe de vormgeving van woningen en woongebieden flexibeler kan, bouwen wij aan een circulaire toekomst.

Minitopia is een initiatief van Tessa Peters (artistiek leider) en Rolf van Boxmeer (architect). Sinds 2016 werken wij aan antwoorden op toekomstbestendige woonvraagstukken. Dit doen we in samenwerking met bewoners, gemeenten, woningcorporaties, bouwbedrijven, digitale werkplaatsen en andere organisaties.

Wij geven advies, bedenken woonconcepten en initiëren en realiseren flexibele woongebieden. Ook bouwen we zelf woningen op maat met innovatieve technieken. Naast woonlocaties en nieuwe woonvormen leidde ons werk tot het boek Minitopia. Ruimte voor je woonwens (publicatie 4 december 2020) en nieuwe sociale initiatieven.