Over ons

Minitopia staat voor de vrijheid om je eigen woonwens te realiseren. Steeds meer mensen hebben namelijk de behoefte om bewuster te leven. Met duurzame woonvormen die compact, flexibel, kant en klaar of modulair zijn is dit mogelijk. Digitaal ontworpen en gebouwd met natuurlijke bouwstoffen of door bestaande materialen opnieuw te gebruiken.

Op verschillende plekken in Nederland creëren wij woonlocaties. Hier laten we zien hoe innovatieve, duurzame woonvormen in de praktijk tot stand komen. En hoe samenleven met ruimte voor solidariteit en saamhorigheid organisch ontstaat. Onze creatieve strategie verbindt mensen. Door samen te verbeelden hoe de vormgeving van woningen en woongebieden flexibeler kan, bouwen wij aan een circulaire toekomst.

Minitopia geeft advies, bedenkt nieuwe woonconcepten en initieert en realiseert deze. Ook bouwen we zelf woningen op maat met innovatieve technieken: https://rxdomi.eu. Naast woonlocaties en nieuwe woonvormen leidde ons werk tot het boek Minitopia. Ruimte voor je woonwens (publicatie 4 december 2020) en nieuwe sociale initiatieven. 

Minitopia is een initiatief van Tessa Peters en Rolf van Boxmeer. Sinds 2016 werken wij aan antwoorden op toekomstbestendige woonvraagstukken. Dit doen we in samenwerking met bewoners, gemeenten, woningcorporaties, bouwbedrijven, digitale werkplaatsen en andere organisaties.”