TinyOevers Roosendaal
2020–2027

Tiny Oevers is onderdeel van Stadsoevers, een nieuwe en duurzame wijk in Roosendaal. Met bijzondere gebouwen, gedurfde materialen, uitgesproken kleuren en ruimte voor wonen, water en groen. In het westelijke deel komen woningen voor eigenzinnige en ondernemende bewoners. In het oostelijke deel, het Vlietpark, komt een urban sports- en speelpark, groene ruimte maar ook plaats voor studenten, ouderen en combinaties van wonen en werken. Hier experimenteren we vanuit Rezone met licht en flexibel wonen. De zelf (af)gebouwde compacte woningen zijn innovatief in het ontwerp en in het hergebruik van materialen. Ook zijn ze zoveel mogelijk duurzaam gebouwd.

 

Bewoners en huizen

Tussen het treinstation van Roosendaal en de doorgaande vaart van de Vliet, pal tegenover felgekleurde arbeiderswoningen, en nabij het sfeerstrand, is een nieuw tijdelijk woongebied: Tiny Oevers. Hier staan tien vrijstaande woningen van maximaal 50 m2. Zelf bedacht, samengesteld of geplaatst door de toekomstige bewoners. Hoe verschillend de achtergronden, kennis en (levens)ervaringen van deze bewoners ook zijn, ze hebben naast de lang bestaande wens om kleiner te wonen nog een ander ding gemeen: ze leven liever in een ‘wij’ dan in een ‘ik’ samenleving. De komende jaren kunnen ze daar met elkaar een invulling aan geven.
Tiny Oevers maakt onderdeel uit van het stedelijke ontwikkelgebied Stadsoevers, dat sport en recreëren met wonen en werken in een nieuw gebied in Roosendaal combineert.

Wij stellen de bewoners en hun huizen graag kort aan je voor.

Dirkjan - Primus Domum

Esther en Alex - La Cabaña

Joris - Ubuntu

Kas - Fien uus

Petry - Casita del Pietje

Saskia en Niels - NUNC

Stijn en Stephanie - Het houten huisje

Youri - ::1/128