Minitopia poeldonk

Een circulaire woonlocatie voor innovatieve, compacte zelfbouwwoningen.

Minitopia staat voor de vrijheid om je eigen woonwens te realiseren. Deze voormalige milieustraat in ’s-Hertogenbosch waarvoor de bouwplannen op de lange baan geschoven waren, is nu hét toonbeeld van duurzaam, eigenzinnig en betaalbaar wonen. Met Minitopia willen we laten zien dat wonen anders kan: goedkoper, flexibeler, duurzamer en met een uniekere beeldtaal. Met meer van deze plekken kunnen we werken aan een duurzame toekomst in wonen. Bij Minitopia krijgen bewoners weer meer regie over hoe ze willen wonen. Ten aanzien van hun woning, hun woonomgeving en hoe ze samenleven met buurtgenoten.

- De inschrijvingen zijn gesloten

Grijp nu jouw kans om te wonen op minitopia Poeldonk!

Geweldig nieuws! Minitopia Poeldonk in Den Bosch heeft zojuist groen licht gekregen om vijf extra woonplekken te realiseren. Met enthousiasme kondigen wij daarom de aftrap aan van onze wervingscampagne voor nieuwe bewoners. We dagen jou persoonlijk uit om deel te worden van onze unieke woonlocatie en je woonwensen werkelijkheid te maken!

Wees er snel bij om één van de laatste vijf beschikbare plekken met een footprint van 30m2 en een totale oppervlakte van 60m2 te bemachtigen. Deze plekken zijn beschikbaar t/m half 2028. Wij zoeken naar inzendingen die bruisen van originaliteit, gedrevenheid, bewuste materiaalkeuzes en een hart voor duurzaamheid. Natuurlijk wordt er grondig gecontroleerd op brand- en constructievoorschriften. Maar voor de rest laten we je vrij om jouw unieke ontwerp tot leven te brengen. Denk aan een futuristische dome, een creatieve kapel, een moderne lodge, een omgebouwde graansilo of misschien zelfs een strobalenhuis. De horizon van mogelijkheden ligt wijd open!

Klaar om jouw eigen woonavontuur te starten op Minitopia Poeldonk? Doe mee! Meld je aan via de bovenstaande aanmeldbutton en volg onze social media voor het laatste nieuws en updates over het project. De inschrijvingen sluiten op 20 oktober, dus je hebt nog even de tijd om aan je ontwerp en inschrijving te werken. Aarzel niet om ons te bereiken via nina@minitopia.eu voor vragen. Succes met je inschrijving!

De bewoners en hun huizen

Ieder huis op Minitopia Poeldonk is uniek en kent zijn eigen bijzondere verhaal. Ze zijn over het algemeen gebouwd door de bewoners zelf. Standaard bouwmethoden en ontwerpen kom je niet snel tegen. Minitopia is een levend laboratorium met innovatieve, circulaire woonvormen. De woningen zijn demontabel en/of te verplaatsen naar een nieuw gebied. Waar ze aan een volgende levenscyclus beginnen.

Door onze landschappelijke ingreep van groene terpen ontstaat er volop ruimte voor de natuur. Nieuwe moestuinen en bomen trekken veel insecten, (zeldzame) vogels en andere dieren aan.

Exterieurfoto’s: Henny van Belkom (tenzij anders vermeld)
Interieurfoto’s: Henny van Belkom

Ruurd, Mies en Peerke - Huisje

Fier en Pleun - Stellinghuis
(foto John van Hamond)

Wouter en Ilse - A HOUSE IN ONE MONTH​

Thomas en Mieke - Schottenkeet

Niels en Nina - Loodshuis

Menno, Rhona en Vik - Tiny Loft

Matt, Kristien en Ayla - BLOKKIE

Dineke - Unit ABC van D

Olav - Building the dream

Noël en Suzanne - UNIHEX

Lennart - De Sterrenwacht
(foto John van Hamond)

Yves, Fenne en Lorien - Wintertuin
(foto John van Hamond)

Stijn M. - STinyHouse

Patricia - De Wiek
(foto John van Hamond)

Nadja en Ilja - Stro Paleis

Matthijs en Samuel - NEZZTJE
(foto John van Hamond)

Esther - Kate
(foto John van Hamond)

Pieter - Kameleon

David, Sophie en Ruby - Barnie the Barn
(foto John van Hamond)

Frank en Nanne - Stalen Wildernis

Peter en Marti - 't Tetrishuisje
(foto John van Hamond)

Koen en Renske - Woonblik
(foto John van Hamond)

Karin, Danny, Eleanor en Sophia - Tinysteck
(foto John van Hamond)

Stijn van P. - RAZZLE BOX
(foto John van Hamond)

Jasper en Lisa - Bakhuis
(foto John van Hamond)

Hossein en Ati - Nezzt
(foto John van Hamond)

Paulien - Verkas

Edwin en Iris

Video

In de media

Locatie